2013. március 11., hétfő

Novák Előd Magyarország szégyene



ELNÖK: Megvárja a képviselő úr miniszterelnök úr beérkezését, ebben az esetben ez az azonnali kérdés most nem hangzik el.Ebben az esetben a következő azonnali kérdést Novák Előd képviselő úr teszi föl, a Jobbik frakciójából. Belügyminiszter úrnak szól az azonnali kérdés: „Mit szól hozzá, hogy a fehérgalléros cigánybűnözés már felütötte fejét a parlamentben is?” címmel. Kontrát Károly államtitkár urat jelölte ki miniszter úr válaszadónak. Megkérdezem képviselő urat, hogy elfogadja-e a válaszadó személyét. (Novák Előd bólint.) Elfogadja, akkor öné a szó.
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! A cigányság problémáinak megoldásához először a saját vezetőik között kellene rendet tenni, a cigányság meg kellene találja a saját hiteles vezetőit, azonban ahogy Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat volt elnökének jogerős büntetésre való ítélése kapcsán is látjuk, sajnos nem találta meg még a cigányság, és számos helyen látunk efféle visszaéléseket.
Itt van egy másik eset is. Holló a hollónak nem vájja ki a szemét, de jelen történetünk cigányairól ennyi jót sem lehet elmondani. Saját szakértője lopta meg ugyanis Osztolykán Ágnest, az egykori LMP politikusát. A cigány képviselő bankkártyájáról 200 ezer forintot emelt le az Országgyűlés Irodaházában volt frakciójának egykori tanácsadója, K.né R. Mónika. (Osztolykán Ágnes: Szégyelld magad!) És a hír megjelenése után itt, a Jobbik-frakcióban máris megjelent a tipp, miszerint a monogram Kolompárné Rézműves Mónikát takarja. Micsoda előítélet! - mondhatnánk, ha valójában nem bölcs utóítéletről volna szó. S bár a név végül Rózsa Mónikát takart, a cigány származás beigazolódott, még a fényképe is megjelent a kuruc.infón, sőt egy megélhetési romafelzárkóztató, mondhatnánk, romaipari megmondóember volt a közpénzből hizlalt rosszarcú fehérgalléros cigány bűnöző, a Roma Club Alapítvány képviselője.
Hiába, Isten nem ver bottal.Az ezúttal áldozat Osztolykánról a Blikk így írt: a képviselő jól gyanította, ki lehetett a tettes, a rendőrök K.-né R. Mónikánál hiánytalanul megtalálták a pénzt. Nocsak, Ágnes asszony gyanította, hogy a cigány szakértőjük a tettes? Micsoda előítélet ez?! (Osztolykán Ágnes közbeszól.) De aztán lehiggadt, s persze nem kiáltott fehérgalléros cigánybűnözést, sőt meglepődéséről, csalódottságáról hazudozott, a cigány származásról szót sem ejtve, bár persze még örülhetünk (Osztolykán Ágnes közbeszól.), hogy nem rasszista alapú cigányellenes bűncselekményről beszélt ezúttal. A Blikk szerint Osztolykán zokogva kérte a rendőröket, hogy ne csináljanak ügyet a történtekből, de ők azt mondták: ez bűncselekmény, nekik mindenképp intézkedniük kell ellene. Így Ágnes asszony hiába próbálta mosdatni.Bár az LMP-frakció megszűnésével e fehérgalléros cigánybűnöző munkaviszonya is megszűnt, az Országgyűlés Hivatalától több pénzre így nem számíthat, de szégyent hozott a parlamentre, ő, és akik idehozták ezt a tolvajt, akik azt ígérték, hogy lehet más a politika. (Osztolykán Ágnes közbeszól.) Ehhez képest látjuk, Kolompár Orbánhoz hasonlóan, hogy ezek a romaipari felzárkóztatók mire fordítják ezeket a közpénzeket is akár. Mit gondol, belügyminiszter úr, illetve államtitkár úr, hogyan lehet véget vetni (Az elnök csenget.) ennek a folyamatnak? Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)
ELNÖK: Mielőtt megadom a szót az államtitkár úrnak, annyit hadd kérjek már a technikusoktól, alig-alig hallom az elhangzott beszédet (Közbeszólások a Jobbik-frakcióból.), tehát nem minden szavát hallom - nem mintha azt igényelném, hogy Novák Előd még egyszer elmondja, egyszer is elég volt -, hogy valamit segítsenek rajtam, mert az elnöknél, miközben egyébként nincs most olyan nagy alapzaj a Házban, mint szokott lenni, valami miatt nem hallatszik rendesen, tehát minden szóra szeretnék figyelni.Az államtitkár úré a válaszadás lehetősége két percben.
DR. KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A nemzeti együttműködés programjában leszögeztük, hogy a közrend és a közbiztonság alapja, hogy senki nem állhat a törvények fölött - senki nem állhat a törvények fölött! A rendőrség minden jogsértővel szemben fellép, fajra, felekezetre, nemre, származásra tekintet nélkül. A rendőrség Magyarország valamennyi településén minden bűnözővel szemben fellép az állampolgárok élet- és vagyonbiztonsága érdekében. Ez történt most is.Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)
ELNÖK: Egyperces viszonválasz illeti meg Novák Elődöt.
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Kényesen rövid volt a válasz, amellyel egyetértek, bár ez történne, azonban úgy érzem, hogy szőnyeg alá söprik azt az általános problémát, hogy az úgymond cigányfelzárkóztatásra költött milliárdok efféle, akár fehérgalléros cigánybűnözőknél kötnek ki, mint amilyen az LMP szakértője vagy akár az elítélhető Kolompár Orbán volt. Én azt kérném, hogy az államtitkár úr legalább válaszoljon a kuruc.info kommentelőinek az alábbi kérdéseire is, ha nem tartja költőinek azokat. „Ez a tolvaj a cigányok értelmisége, krémje. Milyen lehet akkor a többi?”. A másik: „Oszt’ a PIN-kódot honnan tudhatta? Csak nem annyira hülye képviselő képviseli az LMP-s választókat, aki felírja a kódját a kártyájára?”(Osztolykán Ágnes közbeszól. - Az elnök csenget. - Közbeszólások a kormánypártok soraiból.)
ELNÖK: Képviselő úr…
NOVÁK ELŐD (Jobbik): A harmadik:…
ELNÖK: Tisztelt képviselő úr…
NOVÁK ELŐD (Jobbik): …”Vajon milyen tanácsokat oszt egy enyveskezű?”… (Közbeszólások.)
ELNÖK: Legyen szíves, legyen szíves vigyázni a szavaira! (Osztolykán Ágnes: Ezt meg lehet engedni? Meg lehet engedni, hogy így beszéljen?! Mit képzel magáról?!) Most rendre utasítom, a második alkalommal pedig kikapcsolom a mikrofonját, mert olyan állításokat és olyan szavakat használ egy képviselőtársára, amelyek, azt gondolom, sértik a képviselőtársának és egyúttal az Országgyűlésnek a tekintélyét is. (Osztolykán Ágnes: És maguk meg válaszolnak neki! Mit képzelsz te magadról?! - Közbeszólások a Jobbik soraiból: Nem így történt? - Osztolykán Ágnes közbeszól.)
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Tehát hogy a nép hangját ismertessem, a további, amire szeretnének választ kapni a magyar emberek (Osztolykán Ágnes folyamatosan közbeszól.), hogy például vajon milyen tanácsokat oszt egy enyveskezű. Végül annak kapcsán, hogy a cigánybűnöző, a fehérgalléros cigánybűnöző roma mentornak nevezi magát. Micsoda mentorálásban (Az elnök csenget.) vett részt ez a tolvaj cigány nő? (Közbeszólások a kormánypártok soraiból.) A mentoráltjai merre fognak rabolni, fosztogatni a jövőben? (Kikapcsolják a mikrofonját. - Közbeszólások a kormánypártok soraiból: Ülj már le! - Hagyd már abba! - Lejárt az idő! - Taps a Jobbik soraiban.)
ELNÖK: Kikapcsoltam a képviselő úr mikrofonját, már csak azért is, merthogy túlhaladt az egy percen. (Novák Előd: Az elnök úr beszélte el az én időmet! - Közbeszólások a kormánypártok soraiból.) Az államtitkár úr viszonválasza egy percben.
DR. KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt képviselő úr, én tényszerűen válaszoltam az ön által elmondott vagy feltett kérdésre, de emellett szeretném visszautasítani ezt a durva, rasszista uszítását, amit ön megtett, úgy gondolom, hogy ez a magyar parlamentben nem megengedhető (Közbeszólások a kormánypártok soraiból: Úgy van! - Taps ugyanott.), és kérem, hogy a jövőben ezektől tekintsen el.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
ELNÖK: Köszönjük szépen. Tájékoztatom önöket, hogy a Ház elnökének, a Ház levezető elnökének ilyenkor az a lehetősége, hogy figyelmeztetni, rendre utasítja a képviselőt, hogyha olyan kifejezést használ, ami sérti a Ház tekintélyét vagy bármely személyt, illetve csoportot, vagy illetlen kifejezést használ, és csak azt követően vonhatja meg a szót - csak mielőtt későbbi viták keletkeznek abból, hogy mikor szól közbe a házelnök, meg mikor nem, a Házszabály szerint járok el. (Osztolykán Ágnes közbeszól. - Közbeszólások a függetlenek soraiból.)
forrás:
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése