2013. március 15., péntek

Habemus Ferenc, a Táncsics-díjas Pápa

Az elmúlt hét tömöttségét talán csak egy ilyen képzavaros címmel lehet összefoglalni, de ójaj jogállam sincs már...

Tehát ami Habemus az a Papam, ami nem Habemus az a jogállam. Mégegyszerűbben, van Táncsics-díjas, zsidózó, cigányozó Ferencünk és van metrón utazó fiatalos szerény Ferencünk, aki nagy San Lorenzo drukker, nem utolsó sorban Messi rajongó. Ami viszont nincs, az a jogállam.Sajnos. De akkor kezdjük mondjuk a Pápával. Mert hogy a hétvégén a Debrecent fogadják a sárgák és nem tudni, hogy mire mennek a pirosak a hajdúsági zúzógép Adamo Coulibaly nélkül. A zuhanyhiradók arról szólnak, hogy az NB1 Lukakuja külföldről sms-ezget haza, nem tudják merre van, stb stb. De a Pápára így is nehéz dolgok várnak. A nehéz hétvégi meccs mellett ott van az európai katolicizmus válsága is, hiába, ilyen ez a szerda-szombat ritmus. 

I. Ferenc, így hívhatja magát Szaniszló "kárpátok kigőzölgése" Ferenc, ugyanis Ő az első Szaniszló, aki Táncsics-díjat kapott és még Ferenc is. Na nem a karvaj orrú Gyurcsány féle, hanem a tiszta szívű korábbi moszkvai tudósító féle. A nagy hír hallattára, hogy a Világpanorámás mimika és látszólag hangszínek nélkül született műsorvezető kapta a magas állami kitüntetést, Rangos Katalin és több korábbi díjazott is visszaadja, visszaküldi, dunába lövi a saját díját. Rangos Katalinnal kapcsolatban halkan jegyzem meg, jobb is, hogy vissza adod kedves Katalin, mert talán nem is kellett volna meg kapnod. Egyébként is, jobb adni mint kapni. Mi öcsémmel rendszerint nevetni szoktunk az Echo, mostmár Táncsics-díjas műsorán. Mert lássuk be, kicsit olyan mint a Barátok Közt. Aki komolyan veszi azért, aki poénból nézi, azért szereti. 

Utolsó a sorban, de a fontosságát tekintve elsőnek kéne lennie. Igen, a jogállam. Igyekszem nem hisztizni kedves fidesz seggnyalók és elemző újságírók de az egyszerű nép gyermeke vagyok és csak az egyszerű dolgokból értek. Most az van itthon, Magyarországon, hogyha a Fidesz kitalálja, hogy holnaptól minden ház legyen piros, akkor azt egy villámszavazással átviszik minden kurva anyjukon,  és bumm, már az alaptörvényben van, hogy magyarhonban minden lakóház színe piros, aki ezzel ellenkezik, az polgári engedetlen. Namármost, a Fidesz nem fogja a házak alapértelmezett színét pirosra váltani, mert egyrészt az a komcsik színe, a Fideszben pedig nem ülnek komcsik, egysem!!! másrészt rendkívül hülyén nézne ki... A baj az, hogy minderre meg van a lehetőségük és ez parasztjobbos és komcsibalos vélekedésen felül kell hogy álljon. 

Szóval:
  • Pápa
  • Szaniszló
  • Jogállam
Jöhet március. 15

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése