2013. február 10., vasárnap

Pénzt hoztál Orbán?! Hogy rohadnál meg!


Tény, hogy a Fidesz kormány kapcsán -ha nem vagyunk egyik politikai oldal iránt sem elfogultak- egyetlen valódi pozitívumot említhetünk. A dohányzás visszaszorítása az egyetlen olyan félremagyarázhatatlan intézkedésük, ami mögött nem sejthetők pártérdekek vagy oligarchák szervezkedései. A nyugdíjak lenyúlása,  a felsőoktatás megnyirbálása, a parlamenti szavazógépezet , ezek mind félremagyarázhatatlan cselekedetek, az alkotmánybírák nyugdíjazásáról és az Alaptörvény hetenkénti módosításáról már nem is beszélve. 

Történt nemrég, Brüsszelben, az EU-s költségvetés megvitatásakor, hogy Magyarország Litvánia után  a legtöbb támogatást tudja majd lehívni 2014 és 2020 között. Az EU történetében először kurtították meg a büdzsét, így pláne figyelemre méltó ez az eredmény. Azt hiszem talán ma a világon csak Magyarország azaz ország, ahol ezt az eredményt nem sikerként fogják fel. Kommentekben, fórumokon már az árfolyammal való Fideszes kalkulációról beszélnek (?!), van aki szerint valójában Bajnai Gordon intézte ezt így, aki szintén Brüsszelbe utazott a tárgyalások idejére. (részt azonban nem vett rajtuk) 

Védeni a Fideszt és Orbán Viktort eszem ágában sincs, de ha valami egyszer úgy alakul, hogy az jó nekünk, magyaroknak, az országnak, akkor komolyan ne verjük már a nyálunkat, ne bagatellizáljuk már el, csak mert egy olyan valaki érte el akit a pokolba kívánnánk.    


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése