2013. február 8., péntek

Párbeszéd Magyarországért - összenő, ami összeillik

Manapság sok LMP-vel foglalkozó írás van az interneten. Az együttműködést elutasító kongresszusi döntés óta nem telik el úgy nap, hogy ne olvashatnánk az LMP-ről és a belőlük kivált Párbeszéd Magyarországért Pártról. Egészen friss hír, hogy az egykori párttársak nem voltak képesek megegyezni a közös frakció ügyéről, így a kiváltak függetlenként folytatják tovább munkájukat a parlamentben. Ezzel a döntésükkel a kilépők gyakorlatilag megszüntetik a Lehet Más a Politika parlamenti frakcióját. 

Mindenki döntse el magában, hogy egy parlamenti pártnak mennyi létjogosultsága van akkor, ha nem szavazók által adott mandátumuk révén ülnek az "ország élén". Mennyi létjogosultsága van a Demokratikus Koalíciónak és a Párebeszéd Magyarországért Pártnak? Mennyi létjogosultsága van a Párbeszéd Magyarországért Pártnak, ha LMP mandátumokkal zilálják szét az LMP parlamenti frakcióját? Érdemes lenne elgondolkodni, hogy mennyire legitim, mennyire tökrözi a választók akaratát, ha parlamenti pártok ebédlőasztal körül tömörülő szűk érdekcsoportok döntései nyomán születnek. 

A PM eddigi demagóg politikai populizmust nem nélkülöző megnyilvánulásairól világosan lerí, hogy ők ezzel a baloldali összeborulással nagyon is hazataláltak. Olyan otthon ez ahol egy fedél alatt politizálhatnak Mesterházy Attilával, Lendvai Ildikóval, Gyurcsány Ferenccel, Vadai Ágnessel, Bajnai Gordonnal, de akár még Kuncze Gáborral is. Nem hiába, összenő, ami összeillik.  

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése